Tyst Teater 50 år Jubileum

Med anledning av coronaviruset genomföras Tyst Teaters 50 års jubileum endast digitalt. Så vi ber er att inte avboka den 21 november – gör istället mysigt hemma hos dig och njut av Tyst Teater 50 årsfirande digitalt och låt oss tillsammans göra detta till ett fantastiskt och oförglömligt firande! 

Det är med ett tungt hjärta att vi också må meddela att Scenen är din! på Dövas Hus, Tyst Teater Festival, Tyst Teater Barnfestival och Back to 70’s festen annulleras.


I år firar dövscenkonsten i Sverige 50 år! 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk.


Under året lanseras en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete. Kan du inte vänta? Här kan du läsa historien om Tyst Teater och alla produktioner genom åren.


Till dig som har köpt biljett

Ni kommer självklart att få era pengar tillbaka, dock behållas serviceavgiften av Tickster. Den digitala festen kommer att vara gratis för alla.

Just nu har Tickster en överbelastning med flera inställda evenemang. Det kan ta upp till tre veckor innan ni får pengar tillbaka. Ni behöver inte göra något, pengarna kommer automatiskt att betalas tillbaka till de konto ni betalat ifrån.


Har du frågor eller funderingar? Kontakta os gärna på tystteater@riksteatern.se!