TYST TEATERS FÖRESTÄLLNINGAR

År 2018 hyllar Tyst Teater den svenska dövrörelsens 150 år, då den första dövföreningen bildades i Stockholm år 1868, med både tillbakablickar och blickar på framtiden.

Vi berättar turkosa sagor för de yngre i den lilla och intima föreställningen Turkos sagobokFör vuxna gör vi en tidsresa i dövhistorien genom en middag för två. Parismiddagen växlar i tid och rum och syftar på de banketterna som anordnades i Paris under 1800-talet. I Superhjältar får fyra gymnasieungdomar strålkastarljuset på sig när de står inför deras största utmaning någonsin där deras superkrafter och supergäng sätts på prov.

Höst 2018 sätter vi också upp Gråtende hender, ett gästspel av Teater Manu, som baseras på sanna historier och händelser om döva i Hitlers Tyskland före och under kriget.

Vår 2019 sätter vi upp Hem som bygger på verkliga historier från människor på flykt. Människor som aldrig tilläts lära sig sitt eget språk. Genom föreställningen får vi en inblick i hur det är att vara berövad sitt språk samt uppleva styrkan i att överleva.

Varmt välkomna till Tyst Teater – platsen för banbrytande scenkonst på teckenspråk!

Är du arrangör eller vill bli en? Läs mer här. Boka din föreställning på Scenkonstportalen.