TYST TEATERS FÖRESTÄLLNINGAR


Med omsorg för publiken, personalen och alla eldsjälar som jobbar med våra produktioner och med anledningen av coronavirusets framfart är alla vårens föreställningar inställda. Läs mer här.


I år firar dövscenkonsten i Sverige 50 år! 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Det firar vi bland annat med att sätta upp Buhu och Stank  – en visuell jubileumsföreställning på det universella clownspråket som utlovar båda improvisation och skratt.

Romeo och Julia på Gullbacken spelas hösten 2020. Tyst Teater tar här Shakespeares klassiska pjäs Romeo och Julia och förflyttar den till ett svenskt ålderdomshem år 2020. Romeo och Julia har nått livets höst och hamnar på samma avdelning. När passionen börjar spira mellan demens och lårbensbrott, katetrar och anhöriga som vägrar förstå så får kampen för den stora hemliga kärleken ännu mer glöd.

Tillsammans med Teater Manu sätter vi upp Rampfeber våren 2021. Har du undrat vad som händer bakom kulisserna på en teater? Premiären är här men saker försvinner och stämningen skruvas upp när några skådespelare virvlar in vid fel tid, andra glömmer sina repliker och samtliga använder fel dörrar. Till slut har alla tappat både kontroll och tålamod och regissören blir tvungen att kliva in och försöka styra upp situationen. Men allt som kan gå fel, går verkligen fel. Är du arrangör – läs mer här.

Vi har även tidigare produktioner som fortfarande går att beställas och arrangeras. Dessa produktioner är: The Earth, Hem och Peter Pan. Kontakta gärna oss för mer information!

Varmt välkomna till Tyst Teater – banbrytande scenkonst på teckenspråk!