Audition: Superhjältar

Tyst Teater söker skådespelare som ska spela gymnasieungdomar inför produktionen Superhjältar. Ett krav är att du har mycket goda kunskaper i teckenspråk och att du har god vana av att jobba kreativt med teckenspråk och dess visuella gestaltning. Du ansöker genom att skicka en video där du på ett kreativt sätt beskriver ett händelseförlopp eller visuell situation på teckenspråk. Audition sker i Hallunda, Stockholm måndagen den 1 maj. Ansökan krävs, vi vill ha din ansökan senast 19 april.

Tyst Teater sätter under hösten 2018 upp Superhjältar, den tredje och sista produktionen där vi hyllar dövrörelsens 150-årsjubileum under 2018. Superhjältar är en föreställning om fyra gymnasieungdomar i Örebro. Där brottas de med frågor om kärlek, identitet, svartsjuka, vänskap och konflikter. Och med sina superkrafter. Föreställningen bjuder på en visuellt spännande och känslomässig upplevelse. Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och svenska med manus av Filip Burman efter en idé av Filip Burman och Tanja Honkanen.

Vad innebär tjänsten?
Riksteaterns Tyst Teater söker skådespelare som ska spela gymnasieungdomar inför produktionen Superhjältar.

Vad är viktigt för rollen?
Vi ser gärna att du har skådespelarutbildning eller erfarenheter av teaterarbete förvärvad på annat sätt. Ett krav är att du har mycket goda kunskaper i teckenspråk och att du har god vana av att jobba kreativt med teckenspråk och dess visuella gestaltning. Det är meriterande att du känner till och kan använda dig av teckenspråkets olika uttrycksformer.

Övrigt
Tjänsten är en korttidsanställning mellan 20 augusti och 23 november 2018. Tjänsten är en heltidstjänst med repetitioner under tidigare delen av hösten placerade i Hallunda. Under den senare delen av hösten 2018 är din arbetstid turnélagd vilket innebär att du mestadels är på resande fot.

Ansökan
Med ansökan ska du bifoga en video där du på ett kreativt sätt beskriver ett händelseförlopp eller en visuell situation på teckenspråk eller någon av dess uttrycksformer. Du kan skapa en egen situation eller göra ett utdrag ur en film (t.ex. en superhjältefilm eller tecknad film), en rolig historia eller liknande. Videon får vara max tre (3) minuter lång.

AUDITION är förlagt till Riksteatern i Hallunda måndagen den 1 maj på eftermiddagen och kvällen. ANSÖKAN KRÄVS. Maila din CV, bild på dig och din video senast den 19 april till producenten Ylva Björklund på ylva.bjorklund@riksteatern.se.

Välkommen med din ansökan!