The Earth

När utomjordningar från annat planet når Jorden för ett räddningsuppdrag ser de en planet i djup förstörelse. Genom en tidsresa stiger de ner i den tidigare vackra gröna och blå planeten, men när de klättrar ner ser de nedhuggna gröna träd, djur som utrotats ut och förgiftade hav. De upptäcker att det pågår krig. Krig mot naturen och mot befolkningen. Vad för planet har de egentligen landat på? Kan de vrida tillbaka tiden eller är det försent att rädda Jorden?

The Earth är ett visuellt, fysiskt, visual vernacular-inspirerat föreställning om klimatförändringar. Inga ord eller tecken behövs för att framföra den här historien. Klimatförändringar påverkar alla människor över hela världen, båda hörande och döva. Svenska klimataktivisten Greta Thunberg har visat vägen för unga att ta plats för rätten till en bättre framtid. I hennes tal klandrar hon världens ledare att de inte tagit sina ansvar. Rörelsen Fridays for future måste bli något vardagligt om vi ska ha en framtid. Hur vågar du inte vara en del av det? Så länge vi fortsätter flyga, kasta plast och överkonsumera, vem borde vi då klandra?

Den här föreställningen handlar om klimatförändringarna och om ansvaret som alla bär. Hur vågar du inte se hoten mot vår framtid? En föreställning om aktivism och vad dövvärlden kan göra. För om vi inte har ett välmående klimat har vi ingenting.

The Earth spelade på International Festival of Theatriel Arty i Moskva där föreställningen fick pris i kategorin bästa pantomimteater.

MEDVERKANDE:
Amina Ouahid och Ace Mahbaz 

KONSTNÄRLIGT TEAM:
Regi: Mindy Drapsa
Kostymidé: Annika Sundqvist

Rekommenderas för: barn och unga från 13 år och uppåt samt vuxna
Speltid: 
30 minuter (utan paus)
Språk: Spelas utan ord och tecken
Premiär: 2019-11-14, Moskva
Turné: föreställningen kan beställas till hela Sverige och även internationellt
Övrig arrangörsinformation finns på Scenkonstportalen. Klicka här.

Är du arrangör? Vill du beställa The Earth till din skola, förening eller ort? Kontakta oss; maila producent Ylva Björklund!