Handledningsmaterial: Perfektion

Riksteaterns Tyst Teaters Perfektion är en poetisk dansteater om strävan efter det felfria. Finns den perfekta människan? Den här utmanande föreställningen är inspirerad av Frederico Lorcas pjäs Yerma. Dansarna Johanna Lindh, Marie Lander och Hajan Jabar illustrerar tydligt Yermas frustration, genom sina egna kroppar och erfarenheter. Föreställningen lyfter fram ett evigt ämne som är högaktuellt idag då kraven på att vara lyckad och passa in ställs allt tidigare.

I det här handledningsmaterialet, som i första hand vänder sig till lärare och diskussionsledare, får ni tips och råd om hur ni kan lyfta fram diskussioner som kan uppstå efter ni sett Perfektion.

Perfektion utforskar flera ämnen; om isolering och utanförskap, om frustration över att inte se ut eller fungera som vi vill, om hur vi straffar oss själva och ändrar det som redan är perfekt samt processen att acceptera oss själva som vi är. Vi alla är perfekta som vi är.

Klicka här för att ladda ner lärarhandledningsmaterial.