Kollationering: Perfektion

Kollationering 14 mars

Vad innebär det att vilja vara perfekt? För vem vill vi vara perfekta? Hur påverkar det oss och vad gör vi för att nå perfektion? Idag körde produktionen Perfektion i gång med kollationering. Perfektion har förberetts i två års tid i form av workshop och möten mellan Tyst Teater och frilansande dansare. Perfektion är en fri tolkning av Frederico Lorcas pjäs Yerma.

Kollationering 14 mars

Produktionen är något unikt och ovanligt. Det är inte enbart en utmanande och normbrytande dansföreställning utan även ett konstprojekt som kommer att livestreamas till flera orter i Sverige, vilket görs för första gången någonsin i Riksteaterns historia. Produktionsbolaget Dramaski kommer också följa repetitionerna och föreställningarna, som sedan blir en programserie för SVT Teckenspråks kultur- och samhällsredaktion.

Kollationering 14 mars

– Vi vill utforska vad begreppet perfektion innebär och genom en kvinnlig blick reflektera över vad den konstanta strävan gör med oss som individer och med samhället i stort, säger Riksteaterns Tyst Teaters konstnärliga ledare Josette Bushell-Mingo. Hon står både för idé och regi.

Amina Ouahid är teckenspråksregissör. För koreografin står Melody Putu för. Lotta Nilsson gör kostym och scenograf. Eva Rizell står för mask och Niclas Molin för ljusdesign. Medverkar gör Johanna Lindh, Hajan Jabar och Marie Lander.

Kollationering 14 mars

Perfektion är ett samarbete mellan Riksteaterns Tyst Teater och Skåne Dansteater med premiär 11 april. Läs mer och se här för datum av livestreamen.