Romeo och Julia på Gullbacken

Klassisk kärlekshistoria får nytt liv på äldreboende

Tyst Teater tar här Shakespeares klassiska pjäs Romeo och Julia och förflyttar den till ett svenskt ålderdomshem år 2020. Romeo och Julia har nått livets höst och hamnar på samma avdelning. När passionen börjar spira mellan demens och lårbensbrott, katetrar och anhöriga som vägrar förstå så får kampen för den stora hemliga kärleken ännu mer glöd. Eller är det ett gift? Kommer de anhöriga någonsin att acceptera sina tonårsförälskade föräldrar? Kan Shakespeares blankvers väcka för mycket lust och lidelse i skrumpna gamla kroppar?

Den här pjäsen lyfter ett politiskt och medmänskligt perspektiv. Vad händer när vi blir äldre? Vilken omsorg kan vi förvänta oss i livets slutskede? Och den viktigaste frågan för alla minoriteter – på vilket språk? Föreställningen ges både på tal och teckenspråk med rösten integrerad på scenen.

På turné höst 2020.

Är du arrangör och vill boka föreställning till din ort? Klicka här!

I anslutning till föreställning är det möjligt för dig som arrangör att boka seminarium. Seminarierna samarrangeras med Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Pensionärsförbund. Fokus för dessa seminarier är äldrefrågor för minoriteter. I första hand på våra dövorter men även andra orter efter önskemål. Kontakta oss för mer information. 

MEDVERKANDE
Giuseppe Giuranna
Gunilla Vestin-Wallin
Joakim Hagelin Adeby
Mette Marqvardsen
Robert Fransson

KONSTNÄRLIGT TEAM
Manus Anders Duus
Regi Debbie Z Rennie
Scenografi Märta Fallenius
Kostymdesign Lars Otterstedt
Ljusdesign Charlie Åström
Musik Niklas Swanberg
Maskdesign Anna Olofson

Foto: Mikael Sundberg