Projekt

Tyst Teater till Frankrike
Workshopen med Teater Manu från Norge, Riksteaterns Tyst Teater från Sverige och International Visual Theatre från Paris möts för att skapa ett konstnärligt projekt tillsammans med målet att presentera workshopsarbetet för publiken i Paris och festivaldeltagarna Clin d’oeil i Reims. Detta projekt kommer att vara det första steget i ett mer omfattande arbete med drömmen att på sikt ska samproducera ett konstnärligt projekt mellan tre länder.
Utgångspunkten för workshopen är en grafisk roman av Thomas Ott ”Antalet 73304-23-4153-696-8″. Boken berättar en livshistoria samsas med vidskepelse och tron om tur i lottningen spelar en stor roll. Romanen har inga pratbubblor så att språkbarriärerna försvinner och varje skådespelare har samma verktyg till sitt förfogande.
Personerna som deltar i workshopen är de tre konstnärliga ledare plus två skådespelare från varje teatergrupp. Från Tyst Teater medverkar Juli af Klintberg och Carlos Muller Villenueva, från Teater Manu medverkar Ipek D. Mehlum och Ronny Patrick Jacobsen och IVT på hemmaplan bidrar med Bachir Saïfi and Noémie Churlet. Med tre regissörer från tre länder på plats som arbetar tillsammans (Mira Zuckermann, Josette Bushell-Mingo och Emmanuelle Laborit) kommer workshopen vara en rik tvärkulturell mix av olika uppfattningar.

Workshopen kommer att presentera resultatet från workshopen för både branschen och allmänheten på IVT på onsdag 29/06/11 kl 20:00, samt till festivaldeltagarna på Clin d’oeil-festivalen i Reims (även partner till projektet) 1-3 juli, 2011.

Tyst Teater kommer att uppdatera med bilder, blogginlägg och korta filmsnuttar mellan 23 juni – 3 juli på bloggen– så intresserade i Sverige har möjligheten att följa processen via webben.

Mia Modig finns på plats under hela perioden och har möjlighet att svara på frågor, mejl och framföra hälsningar från Sverige.