OM TYST TEATER

SCENKONST
Att producera och turnera scenkonst som vår publik vill ha och längtar efter är en av våra viktigaste uppgifter. Vi arbetar med det svenska teckenspråket som grund och vänder oss till både döva och hörande i alla åldrar. Främst vänder vi oss till teckenspråkiga. Repertoaren består av nyskrivet material och klassiska verk som ska överraska och beröra. Vår publik och våra samarbetspartners inspirerar oss att kombinera konstformer och utmana oss själva att ständigt förbättra tillgängligheten av scenkonst på teckenspråk. Vi vill med våra tvåspråkiga föreställningar nå fler. De flesta av våra föreställningar spelas simultant på både svenskt teckenspråk och svenska så att både döva och hörande kan ta del av föreställningen. Tillsammans.

Perfektion-pressbild
Johanna Lindh, Marie Lander och Hajan Jabar i Perfektion (2016)

INTERNATIONELLT
En viktig del i vårt nätverksbyggande är kontakterna internationellt. Erfarenheter, inspiration och idéer sprids genom workshops och seminarier. Vi är mycket stolta över att ha vänner runt om i världen att kunna göra samproduktioner med och lära oss av. Vi vill jobba för fler internationella samarbeten och att välkomna fler gästföreställningar från andra länder till Sverige. Riksteaterns Tyst Teater är medlem i organisationen World Federation of the Deaf, precis som många av våra kollegor och samarbetspartners.

Johanna Hovergren och Niklas Andersson i Lilla Röd (2016)
Johanna Hovergren och Niklas Andersson i Lilla Röd (2016)

OM RIKSTEATERNS TYST TEATER
Tyst Teater är en föregångare av att producera banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Sen år 1970 har vi jobbat med ett unikt utbud av scenkonst, seminarier och workshops. Vi drivs hela tiden av att utmana invanda tänkesätt inom teatern och övrig scenkonst. Sen år 1977 är Tyst Teater en del av Riksteatern (läs mer om Riksteatern här). Klicka här för att läsa historien om Tyst Teater. Vi arbetar oavbrutet för att stärka konstnärliga och kulturella rättigheter för alla, särskilt för barn och ungdomar.

Sarah Remgren i Jag är Sarah (2015)
Sarah Remgren i Jag är Sarah (2015)