Lärarworkshops – Här Kommer Pippi Långstrump!

Alla de skolor som har beställt föreställningen har också möjlighet att delta i den lärarworkshop som ingick i det gage som betalats för föreställningen.

Syftet med denna lärarworkshop är att ge inspiration och verktyg till deltagande lärare att kunna arbeta kring föreställningen både före och efter att Pippi-föreställningen har besökt skolorna. Totalt 11 lärare från 5 skolor i Sverige kom till Riksteatern mellan 17-18 augusti och fick bland annat titta på Pippi-repetitionen och ställa frågor kring språkarbetet till regissören Debbie Z. Rennie och skådespelarna. De träffade även Barbro Samuelsson från organisationen IPA – barns rätt till lek med temat Pippi Långstrump. (Länk till IPA)

Isak Benyamine från Skolscenen som bland annat jobbar med lärarhandledningsmaterial och andra möjligheter för lärare att jobba med skolföreställningar på/med hjälp av webben hade dialog med lärarna om hur de pratar om en teaterpjäs, film, konst etc?
För att inte hamna i ett resonemang eller diskussion kring om det var bra eller dåligt är det viktigt att börja i ”rätt” ände. ( Länk till Skolscenen. )

Torsdagen 18 augusti samlades lärarna på Cirkus Cirkör och fick lektips utifrån nycirkus att leka med barnen efter de har sett föreställningen med temat Pippi Långstrump och prova på nycirkus-övningar för att skapa förtroende och stärka gruppdynamik i klasserna. (Länk till Cirkus Cirkör)