Tyst Teater Festival

Tyst Teater firar ett halvsekel av scenkonst genom att arrangera endagsfestival där Tyst Teaters produktion Buhu och Stank har premiär! Norska Teater Manu är på plats med Askeladden og Prinsessen på Trollfjellet. Workshops och föreläsningar finns under dagen. Entré till alla föreställningar, workshops och föreläsningar ingår i biljetten.

Köp din biljett här!


Tyst Teater Festivalprogram

Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet
Ett magisk äventyr baserade på norska folksagor från norska teatergruppen Teater Manu. På internationella tecken och norska. Läs mer här.
Buhu och Stank
Mette Marqvardsen och Debbie Z. Rennie står åter tillsammans på scen som clowner på prov i en helt visuell jubileumsföreställning. Buhu och Stank har Sverigepremiär på festivalen. Läs mer här.
Visual Vernacular med Andrej Dragonov
Världsberömda Andrej Dragonov från Ryssland ger oss ett inblick i hans värld och hans kunskap. Workshopet är på internationella tecken.
Stand up med Gavin Lilley
En workshop med Gavin Lilley, aktuell i Tyst Teaters kommande produktion Rampfeber, där skratt har högsta prioritet! På internationella tecken.
Text, Performance and Images in Sign Language Poetry
Johanna Mesch, Professor på Stockholms Universitet, och Rachel Sutton Spence, senior lecturer på Universidade Federal de Santa Catarina, föreläser tillsammans på internationella tecken – tolkas till svenskt teckenspråk och svenska.
Work of body Expression – full body – empty body
Olivier Schetrit är doktor i antropologi på National Center for Scientific Research. Martin Cros är projektledare på Universal Theatre School. Föreläsningen är på internationella tecken – tolkas till svenskt teckenspråk och svenska.

Plats: Riksteatern
Tid: kl 10-16

Vi erbjuder även Barnfestival (med separat program) för barn mellan 5-13 år, läs mer om det här. Vill du ta med barn på Tyst Teaters Festival (full program) tillsammans med dig? Det går absolut bra. Barn upp till 4 år som kan sitta på medföljande vuxens knä går in gratis – viktigt att anmäla detta i förväg via mail till tystteater@riksteatern.se. Ordinarie pris gäller annars både vuxen och barn. Ledsagare betalar ordinarie pris.

Varmt välkomna!

Har du frågor eller funderingar? Kontakta gärna vår projektledare för jubileet; Elsa Brunemalm på elsa.brunemalm@riksteatern.se!

Tillbaka till jubileets huvudmeny