Buhu och Stank

En jubileumsföreställning med skratt, tårta och blicken framåt för Tyst Teater 50 år.

Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? ”Clowner på prov” – en improviserande föreställning med Buhu och Stank för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och som under 2020 firar ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.

I den här tal- och teckenfria clownföreställningen möter ni de energiska clownskådespelarna Mette Marqvardsen och Debbie Z Rennie. Regissera gör clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg.

P.S! Clownerna hälsar att de älskar sin publik och längtar att möta alla, trots viss blygsel och en (ibland) för hög ambitionsnivå men med otroligt stor nyfikenhet.

Rekommenderas för: barn- och ungdomar, familjer och vuxna personer
Speltid: 40 minuter
Språk: det universella clownspråket
Turnéperiod: Sverige och USA; april-juli 2020

MEDVERKANDE
Debbie Z Rennie
Mette Marqvardsen

KONSTNÄRLIGT TEAM
Regi Per Sörberg
Manus Ninna Tersman
Kostymdesign Annika Sundqvist

Foto Mikael Sundberg
Arrangörstrailer Riksteatern LLB