Buhu och Stank

Med omsorg för publiken, personalen och alla eldsjälar som jobbar med våra produktioner och med anledning av coronavirusets framfart är alla vårens föreställningar inställda. Det inkluderar  även Buhu och Stanks vår-turné. Trots att hela turnén är inställd så fortsätter ensemblen repetera. Vi har vidtagit flera åtgärder för att kunna göra det. Och målet, vad är det? Att kunna ge hela denna fantastiska föreställning digitalt! Mer information kommer.


En jubileumsföreställning med skratt, tårta och blicken framåt för Tyst Teater 50 år.

Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? Missförstånd och utmaningar väntar. Kanske flyger en tårta in också. De här blyga och nyfikna samt ambitiösa clowner ger en upplevelse för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer. En improviserad föreställning med Buhu och Stank.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.

I den här tal- och teckenfria clownföreställningen på det universella clownspråket möter ni de energiska clownskådespelarna Debbie Z Rennie och Niklas Älgen Andersson. Regisserar gör clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg. Manus av Per Sörberg och manusförfattaren Ninna Tersman.

Rekommenderas för: barn- och ungdomar, familjer och vuxna personer
Speltid: 40 minuter
Språk: det universella clownspråket

MEDVERKANDE
Debbie Z Rennie
Niklas ”Älgen” Andersson

KONSTNÄRLIGT TEAM
Manus Ninna Tersman
Regi Per Sörberg
Kostymdesign Annika Sundqvist
Maskdesign Anna Olofson
Scenbild Stage Lind Ingras

Foto Urban Jörén