Buhu och Stank

En jubileumsföreställning med skratt, tårta och blicken framåt för Tyst Teater 50 år.

Buhu och Stank anländer för att förbereda det största och galnaste födelsedagskalaset någonsin- här ska tårtor kastas, ballonger smällas, koppar jongleras och dragkedjor spricka! De tar med sig kaos, stand-up och selfies. Hela publiken kommer bli bjudna på mat och dryck, valfri spabehandling och en liten chans att vinna en jordenruntresa och ett fashionabelt boende i valfritt land med perfekt väder.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och som under 2020 firar ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.
P.S! Buhu och Stank hälsar att de älskar sin publik och längtar att möta alla, trots viss blygsel och en (ibland) för hög ambitionsnivå.

Buhu och Stank regisseras av Per Sörberg, adjunkt i scenisk gestaltning på Stockholms konstnärliga högskola med Mette Marqvardsen och en skådespelare till som clowner. Föreställningen spelas på det universella clownspråket.

På turné våren 2020.

 

Vem är publiken?
– Barn och ungdomar
– Familjer
– Kulturintresserade personer
– Döva och hörande
– Pedagoger från olika håll
– Folkhögskolor med teckenspråksverksamheter
– Utbildningsplatser med teckenspråkstolkning i spetsen

SISTA BESTÄLLNINGSDAG 2 DECEMBER 2018.