Kollationering: Parismiddagen

Idag ägde årets andra kollationering rum. Parismiddagen är den andra föreställningen av tre som har fokus på dövrörelsens historia och framtid. För exakt 150 år sedan bildades den första dövföreningen i Sverige, och det var då den svenska dövrörelsen föddes även om döva, teckenspråket och dövgemenskapet har funnits i alla tider. Tyst Teater lyfter i år både historien och blickar även på framtiden med föreställningarna Turkos sagobok, Parismiddagen och Superhjältar. I Parismiddagen träffas dåtid och nutid för att äta middag. Genom att lyssna till middagskonversationen får publiken på ett finurligt och lustfyllt sätt lära sig om dövas förutsättningar för över hundra år sedan och idag. För manus står Jenny Schöldt. Regisserar gör Debbie Z. Rennie. Alexei Svetlov gör scenografin. Kostymdesign gör Lars Otterstedt och för maskdesign står Eva Rizell.

Läs mer här. Premiär 8 april i Härnösand.